Datum
Pátek 18. října
Odjezd
v 7.15 z Florence, ulice Ke Štvanici, ze zastávky MHD směrem do centra
Průvodce
PaedDr. Jiřina Přibylová
Vyprodáno

PRO VELKÝ ZÁJEM OPAKUJEME VÝLET Z 6. ZÁŘÍ

Za každým kouskem skla se skrývá příběh, emoce a radost. O tom nám bude vyprávět naše cesta do severních Čech.  Naše první zastavení bude v Kunraticích u Cvikova u legendárního skláře Jiřího Pačinka. Jeho práce si získala světové renomé a dnes je znám i v Holywoodu. Během prohlídky nahlédneme do kříšťálovového chrámu – Kostela Povýšení svatého Kříže z r. 1833. Výstava propojuje krásu starobylých sakrálních prostor s mistrovskými uměleckými díly. Poté nahlédneme do hutě, kde pod rukama sklářů vznikají unikátní díla. Zároveň budete mít možnost si prohlédnout galerii, kde jsou umělecká díla ze sklárny Jiřího Pačínka  vystavena.

 

Po prohlídce nás ještě čeká Skleněná zahrada vytvořená firmou Pačinek Glass. Je to mistrovské dílo, kde krása přírody je doplněna mistrovskými díly sklářského umění.

Další zastavení bude v Novém Boru. Novotny Glass Studio je malá rodinná sklárna, kterou vybudoval ho světoznámý sklářský mistr Petr Novotný . Nejprve si zajdeme na společný oběd do restaurace Huť v areálu sklárny. Po obědě si prohlédneme muzeum, jehož stálou expozici tvoří soukromá sbírka Petra Novotného. Najdete zde díla předních českých sklářských výtvarníků např. René a Miluše Roubíčkovi, Bořek Šípek, Jiří Šuhájek. Z ochozu je možné také sledovat  práci sklářů ve Studiu. Součástí areálu je také prodejní galerie.D.

Vstupné:

Sklárna Pačinek:     170,- / 120,-

Nový Bor Muzeum:   75,-